Aktiviteter på VILLA ARELID

På Villa Arelid tycker vi att det är viktigt att man får sysselsätta sig med meningsfulla aktiviteter. Vi har vår egen buss som går till en butik där alla gäster en gång per vecka får möjlighet att göra inköp efter önskemål.

Utöver det har vi många roliga och lärorika utflykter till muséer, sevärdheter och aktiviteter av olika slag. Allt för att inspirera och förgylla vardagen. 

 

"Det är viktigt med sysselsättning och meningsfulla aktiviteter"
Vi lyssnar till gästernas önskemål. Det är viktigt då det är för gästerna vi jobbar. Vi håller gästråd en gång per månad där gästerna får möjlighet
att tycka till och kunna påverka.

Vi individanpassar våra aktiviteter utefter de mål som finns beskrivet för varje gäst, därigenom får gästerna en aktiv vardag ur ett rehabiliterande perspektiv.
Vi försöker uppmuntra det sociala samspelet mellan gästerna också i gruppaktiviteter såsom bild & form, högläsning, fysisk aktivitet, social samvaro, tidningsläsning, promenader, grön rehab, musik och ibland större event när vi har invigningar, vernissager och öppet hus som exempel.
Varje vecka görs ett veckoschema, ett generellt med aktiviteter för gruppaktiviteter/måltider och ett enskilt för varje gäst där egen tid med kontaktperson finns
med, individuella aktiviteter, utflykter, läkarbesök osv. 

 

Här ser ni ett exempel på hur en generell veckoplanering över aktiviteter kan se ut på Villa Arelid.