Nu har vi startat igång med vardagsrehabilitering för denna termin.
Vardagsrehab innebär att en liten grupp gäster och personal åker iväg och planerar samt lagar en måltid tillsammans i ett träningskök. En person per tillfälle förbereder, vägleder och är huvudansvarig för var sin lunch tillsammans med vår arbetsterapeut. 
Efter samtliga tillfällen så avslutar gruppen tillsammans och var och en har fått välja, förbereda och laga var sin måltid i form av lunch och delgivits recept och inspiration kring att laga sin egen lucnh i framtiden. Detta för att träna och utveckla det naturliga i vardagen, utveckla sina kunskaper kring mat och måltider samt få en ökad hälsa. 

Läs hela inlägget »

Den 10/9 kommer vi att ha skördefest här på Villa Arelid där vi ska få avnjuta och uppleva det vi skördat under sommaren 2021. Förberedelserna är i full gång och vi har hittills under veckan gjort egna lavendelskorpor och egen pesto. Nästa vecka fortsätter förberedelserna!

Läs hela inlägget »

Sista torsdagen i maj, juni, juli och augusti har vi trädgårdscafé här på Villa Arelid. Gästerna hjälps åt att baka och sedan fikar vi tillsammans ute i vår fina trädgård. 

Läs hela inlägget »

Villa Arelid önskaer er alla en glad sommar! 

Läs hela inlägget »

Villa Arelid önskar ett gott nytt år 2021!

Läs hela inlägget »

Villa Arelid önskar en god jul!

Läs hela inlägget »
Villa Arelid önskar en fin advent!
Läs hela inlägget »

Villa Arelid önskar en trevlig Halloween och Allhelgonahelg

Läs hela inlägget »

Villa Arelid önskar en trevlig midsommar!

Läs hela inlägget »

Plantering
 

Nu har vi börjat planetera vårens och sommarens blommor