Skapande aktivitet

Varje vecka gör vi en gemensam veckoplanering och en individuell för varje gäst, det gör vi för att skapa rutiner för den enskilde gästen. Den generella veckoplaneringen innehåller aktiviteter och tider för måltider som gäller för alla, den individuella veckoplaneringen innehåller exempelvis egen tid med kontaktperson och läkarbesök.  

Veckorna kan se ganska lika ut då en del aktiviteter är återkommande en till flera gånger per vecka, till exempel tidningsläsning och träning i gymmet varje dag, måndagar och tisdagar är det veckohandling där gäst kan välja att åka med för att köpa med det man själv behöver eller vill ha men de kan också välja att skicka med personal sin handlingslista och onsdagar är utflyktsdag.

Vi vill ge gästerna en meningsfull tillvaro och lägger lite extra tid och tanke på att ha roliga utflykter och aktiviteter. I går var ett gäng iväg till shopping meckat Ullared. De hade en härlig dag! Samtidigt håller vi aktiviteter här för gästerna som inte åker med.

I tisdags hade vi skapande aktivitet och började då att bland annat gjuta i betong och lera. Här kan ni se från gjutning till färdigt resultat! Ibland är det olika aktiviteter samtidigt i mindre grupp eller så kan gästen pyssla med det den själv gillar bäst att göra. 

loading...

Senaste inläggen

Bloggarkiv