Hur upplever du din vardag-livskvalité

Villa Arelid Nyheter(17) Båtbrygga Skärhamn

Varje vecka har gästen möjlighet till egen tid med sin kontaktperson. Det kan till exempel vara utflykt, att samtala eller baka något i köket tillsammans. Tanken med egentiden är ju att gästen ska kunna vara med och styra över det tiden tillsammans med sin kontaktperson. Efter varje egen tid fylls en enkät i som heter "Hur upplever du din vardag?". Det blir ett redskap där vi kan följa hur gästen mår.
Vi tycker att livskvalité är viktigt och det sätter vi samman med ”hur upplever du din vardag?”. Därför har regelbundna gästråd, där gästerna i grupp kan diskutera och lägga fram sina önskemål gällande allt från mat till utflykter. Allt är ju inte genomförbart men hur kan vi förbättra vår verksamhet om vi inte frågar vad våra gäster tycker?
De sista gästråden har till exempel detta tagits upp:
Gästerna lämnade positiva kommentarer kring våra utflykter. Frågor kring egentiden togs upp och det informerades att egen tiderna inte är tidsbegränsade men det är viktigt att man planerar i god tid. Vi diskuterar allas synpunkter kring maten, vissa vill ha mindre kryddad mat och vissa vill ha mer. Vi har även gått igenom gästernas personlarm och förklarat hur de fungerar. Vi fick in flera förslag på aktiviteter såsom; ridning, nostalgifestival, grilla pinnbröd runt korv och att spela mer yatzy. Gästerna vill köra go-cart, gå och se tomteparad och åka till Kvibergs marknad. Vi presenterade även våra planer för Halloween. Vi pratade även vett och etikett gällande både gäster och personal så att vi får en sådan miljö som vi alla trivs i. Önskemål om att samtala och diskutera utflykterna efteråt och prata om hur vi upplevde utflykten. Att köpa in en gammaldags skrivmaskin att skriva på och en skivspelare som man kan spela LP på önskades.
Det är så roligt att få ta del av gästernas önskemål och idéer!

Senaste inläggen

Bloggarkiv