Vardagsrehab 12 maj

Igår var vår arbetsterapeut Karin iväg på Villa Siesta och hade vardgasrehab med några gäster. Denna gången var de Crepes med räkor som skulle tillagas. Nedan kommer receptet:


Översikt: 4 port crepes med räkor.
Förberedelse: 25 minuter
Tillagning: 10 minuter
Klart på: 35 minuter
Recept hämtat på recepetfavoriter.se

Ingredienser:                                                                          Räkstuvning:
2.5 dl vetemjöl                                                                          2 msk smör
0,5 tsk salt                                                                               4 msk vetemjöl
2 tsk socker                                                                             2 dl mjölk
6 dl mjölk                                                                                  2 dl grädde
3 ägg                                                                                        0.5 dl vatten
3 msk smör eller margarin                                                       0.5 tsk salt
50 gram smör eller margarin att steka i                                   4 msk hackad dill
                                                                                                 150 g skalade räkor
                                                                                                 1 dl riven ost                 
1. Crepes: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggn till en jämn smet.
4. Lås helst crepessmeten stå i fem minuter till en timme så att mjölet får svälla. Förslagsvis under tiden du lagar stuvningen nedan. Det går såklart bra att steka diekt också.
5. Värm en stekpanna, pannkakslägg eller crepespanna.
6. Tillsätt en tsk smör i pannan.
7. Grädda tunna crepes på ca i dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crepsen har fått fin färg. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i några minuter tills crepsen fått fin färg. Lägg upp på fat.
8. Räkstuvning: Fräs mjöl och smör i en kastrull.
9 Tillsätt mjölk, grädde och vatten samt rör tills stuvningen är slät. Koka stuvningen i 5 minuter. Rör då och då så det inte bränns. 
10. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
11. Skölj och hacka dill.
12. Tillsätt räkor (spara ev. några att garnera med), dill och smaka av räkstuvningen med salt och peppar.
13. Fyll varje pannkaka med några msk räkfyllning och rulla ihop (vik in kanterna lite) till rulla.
14. Sätt ugnen på max värme - gärna varmluft. Riv ost.
15 Smörj en ugnsform, lägg i pannkaksrullarna och strö över ost på rullarna.
16. Gratinera de fyllda crepsen i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är varma ca 8-10 minuter.
17. Ta ut och servera räkcrepsen - gärna med en grönsallad och eller en tomatsallad till.  

Visst ser det fantastiskt gott ut! Middagen intogs ute i det vackra vädret.

Villa Arelid Aktuellt Nyheter Vardagsrehab Räkcrepes

Senaste inläggen

Bloggarkiv